Despre proiect

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) deruleaza proiectul „Dezvoltarea capacităţii ANCS de elaborare a politicilor publice în domeniul inovării şi al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile”, Cod SMIS 24120.

Obiective

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta capacitatea administrativă a ANCS pentru a îmbunătăţi procesul de elaborare, monitorizare şi evaluare a politicilor publice de inovare şi transfer tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile.

Scopul proiectului va fi atins prin îndeplinirea a două obiective specifice, respectiv:

  • Elaborarea şi implementarea de metodologii de evaluare, monitorizare şi raportare a activităţilor de inovare şi transfer tehnologic precum şi a rezultatelor acestora şi realizarea de analize şi rapoarte de evaluare.
  • Realizarea unui sistem îmbunătăţit de coordonare, planificare şi implementare a politicilor publice de inovare şi transfer tehnologic, instruirea resurselor umane pentru eficientizarea sistemului şi promovarea acestuia la nivel naţional.

Grupul tinta

Grupul ţintă direct este format din personalul administraţiei publice centrale implicat în raportarea performanţelor, monitorizarea şi evaluarea politicilor de inovare şi transfer tehnologic (Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, ministerele care au în coordonare institute naţionale de cercetare-dezvoltare), precum şi personalul administraţiei publice locale, Consiliile Judeţene (48 de consilii, inclusiv sectoarele Capitalei), Prefecturi (42), Primării ale oraşelor reşedinţă de judeţ (48), şi personalul OSIM şi ORDA.
Grupul ţintă indirect este format din entităţile de inovare şi transfer tehnologic din România (Reţeaua ReNITT), mediul academic şi de cercetare interesat de domeniul inovării, decidenţii politici din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, mediul de afaceri la nivel regional şi naţional, mass-media.

Principalele activităţi ale proiectului:

  • Management de proiect;
  • Analiza situaţiei actuale a modului de raportare a performanţelor în domeniul inovării şi transferului tehnologic şi elaborarea de metodologii şi instrumente pentru îmbunătăţirea sistemelor şi procedurilor de raportare;
  • Crearea unei reţele naţionale de manageri de inovare în administraţia publică centrală şi locală, în vederea creşterii capacităţii de implementare a politicilor europene de inovare la nivel central şi local;
  • Elaborarea unui standard naţional pentru procesul de transfer tehnologic: „Modelul de dezvoltare a afacerii prin inovare”;
  • Promovare şi vizibilitate (măsuri de informare şi publicitate);
  • Auditul proiectului;

Finantare

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” (PO DCA) 2007-2013, axa prioritară 1 - Îmbunătăţiri de structură şi de proces ale managementului ciclului de politici publice, domeniul major de intervenţie 1.2. - Creşterea responsabilizării administraţiei publice, operaţiunea – Dezvoltarea de metodologii şi instrumente pentru îmbunătăţirea sistemelor şi procedurilor de măsurare a performanţelor şi de raportare asupra activităţii administraţiei publice.

Valoare proiect

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 13.400.625,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul Social European este de 11.390.531,25 lei şi 2.010.093,75 lei reprezintă contribuţia ANCS.

Proiectul va fi implementat de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare - ARoTT, pe o perioadă de 24 de luni.

CAUTARE

 AUGUST 2018


LU MA MI JO VI SA DU
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031